Priprave na novo sezono

RK Ajdovščina se pripravlja na sezono 2021/2022

Ajdovski rokometaši se že dober mesec pripravljajo na novo sezono. Po povprečni lanski sezoni v 2. državni rokometni ligi, so letos trdno odločeni, da bodo poskusili prestopiti v višji rang tekmovanja, torej v 1.B državno ligo.

Nekatere spremembe so se zgodile tudi v igralskem kadru. Prišel je vratar Žiga Kastelic, ki je prej branil pri Mokercu z Iga. Nadomestil bo vrzel po prekinitvi kariere Luke Staniča zaradi službenih obveznosti. Na levem zunanjem bo igral hrvaški igralec Hrvoje Kokan, na desni strani napada pa je konkurenco okrepil prav tako Hrvat, levoroki Risto Misita. Oba sta že okusila igranje v evropskem Challenge pokalu, prvi v dresu Siscie iz Siska, drugi pa pri klubu Proleter Naftagas iz Zrenjanina.

Klub je zapustil zadnja leta nepogrešljivi Domen Pelicon, ki se je preselil k sosednjemu drugoligašu RK Nova Gorica, ki ima po daljšem času spet člansko ekipo.

Trener Roman Šimon je igralce zbral že 1. avgusta, tako da je sedaj za njimi že najtežji del priprav, pridobivanje osnovne in specialne fizične pripravljenosti in vzdržljivosti. Zato so v avgustu veliko časa prebili na atletskem stadionu v Vipavi. Specifične treninge moči so seveda največ opravili v domačih dvoranah na Policah in v Dobravljah.

Sedaj so na vrsti individualni in skupinski tehnično-taktični treningi, začeli pa so tudi že s prvimi pripravljalnimi tekmami.

Športni direktor Vovk Rok – Šeki in tehnični vodja Ipavec Branko sta pretekli vikend trenerja in igralce odpeljala na krajše priprave v Kostreno pri Reki. Ob treningih so odigrali tudi dve prijateljski pripravljalni tekmi. V prvi so se pomerili z MRK Kozala iz Reke. Gostitelje so v zanimivi tekmi premagali za 3 gole, rezultat je bil 28.31. Naslednji dan so se pomerili še s klubom Mornar – Crikvenica. V izenačenem dvoboju je bil tudi rezultat temu primeren, saj se je tekma končala z rezultatom 27:27. Oba hrvaška kluba nastopata v drugem kakovostnem rangu, saj tekmujeta v 1. hrvaški rokometni ligi – Jug.

Klub se ob tem zahvaljuje vsem svojim pokroviteljem. Posebej so hvaležni podjetju Prevozi Markovič iz Vipave za zgledno sodelovanje. Podjetje jim je namreč brezplačno posodilo dva kombija, da so lahko odšli na mini priprave.

5A2AIMG 0590AIMG 0554AIMG 0693AIMG 0676A

Plakat SP 32

WithU2

Kontakt

  • Rokometni klub Ajdovščina
  • Tovarniška cesta 7, p.p. 90,
  • 5270 Ajdovščina, Slovenija
  • Tel: +386 41 507 703
  • Fax: +386 5 368 90 39
  • Email:   Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  •                Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Mladi pozor!

slide22

Pridružite se nam !!!