Nova domača zmaga

RK Ajdovščina : RK Kronos 27:24 (15:12)
rk ajdovscina rk kronos logatec 33

V petek zvečer so naši rokometaši odigrali tekmo 7. kroga proti ekipi Kronosa iz Logatca. RK Kronos se je pokazal za žilavega tekmeca, domači pa so morali napeti vse sile, da so vknjižili dve novi točki, saj so gostje popustili šele v samem zaključku tekme.

Ekipa RK Ajdovščine je pod vodstvom trenerja Branka Lebana in vodje moštva Robija Žorža nastopila v naslednji postavi:

Brajnik Leon, Volk Luka, Velikonja Matija 1, Vunjak Filip, Svetik Jani, Peljhan Marko 3, Vidic Patrik, Stanič Luka, Vasič David, Pelicon Domen 12 (8), Koren Matic 8 (3), Gregorc Luka, Masilo Tilen 2, Bizjak Žan 1, Krauthaker Brane, Bratina Luka.

RK Alples se je pokazal za žilavega tekmeca, domači pa so morali napeti vse sile, da so vknjižili dve novi točki. Gostje iz Železnikov so bolje začeli tekmo, saj so v 7. minuti povedli z 2:3.  Z delnim izidom 4:0 so se ajdovci nato prvič odlepili in razliko treh golov vse do konca polčasa, ki se je končal s 15:12.

rk ajdovscina rk kronos logatec 14

Drugi polčas so bolje začeli gostje iz Železnikov, ki so po uvodnem golu Jana Žbogarja (14:10) dosegli tri zaporedne gole in se vrnili v igro (16:15).

Po minuti odmora trenerja Branka Lebana so domači spet ušli na +3. S spremembo obrambe so onemogočili najbolj nevarnega strelca gostov Korošca, ostra in agresivna igra pa tudi drugim ni več pustila dosegati zadetke. 

Sledilo je obdobje 12 minut, ko se je igralo gol za gol, tako da je bil rezultat v 50. minuti 26:23. To je bila tudi ključna minuta srečanja, saj je takrat direktni rdeči karton prejel Korošec zaradi grobega prekrška nad Janijem Svetikom.

Gostujoča barka se je začela potapljati, saj do konca tekme Gorenjci niso več zadeli, naši pa kar šestkrat. V teh minutah so dobili priložnost za igro tudi mladi Filip Vunjak, Patrik Vidic in Matevž Štrancar, ki je s svojim prvim uradnim golom v članski konkurenci postavil končni rezultat tekme 32:23. 

Sledi težko gostovanje v Murski Soboti, tekma bo v soboto ob . Lani so se naši tam opekli, saj so jih mladi domačini nadigrali. Upajmo. da so Ajdovci kaj odnesli od današnje tekme in da lahko pričakujemo pozitiven rezultat. Tekma bo v soboto 7. oktobra ob 19. uri.

Fotogalerija s tekme (foto: Primož Brecelj)

Plakat SP 32

WithU2

Kontakt

  • Rokometni klub Ajdovščina
  • Tovarniška cesta 7, p.p. 90,
  • 5270 Ajdovščina, Slovenija
  • Tel: +386 41 507 703
  • Fax: +386 5 368 90 39
  • Email:   Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  •                Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Mladi pozor!

slide22

Pridružite se nam !!!