Ostajamo v igri za napredovanje

RK Ajdovščina : RK Arcont Radgona 25:23 (13:10)
rk ajdovscina arcont radgona 13

V soboto zvečer so naši rokometaši odigrali tekmo štirinajstega kroga v 2. državni ligi. Neprepričljiva zmaga proti zadnjeuvrščeni Arcont Radgoni. Z novo zmago naši ostajajo v igri za napredovanje v 1.B državno ligo.

Ekipa RK Ajdovščine je pod vodstvom trenerja Branka Lebana in vodje moštva Robija Žorža nastopila v naslednji postavi:

Stanič Luka, Stibilj Grega, Benčina Domen 1, Velikonja Matija 4 (2), Koren Janez 5, Svetik Jani 3, Bajc Niko 3, Marc Martin, Hrovatin Rok 1 (1), Vunjak Filip, Koren Matic 6 (1), Gregorc Luka, Masilo Tilen 1, Bizjak Žan 1 in Štrancar Matevž.

Domači rokometaši so nastopili oslabljeni, saj sta manjkala oboleli Luka Bratina in poškodovani Domen Pelicon, ki še vedno okreva po poškodbi nosu. Mladi Radgončani so se pokazali za žilavega tekmeca, domači pa so morali napeti vse sile, da so vknjižili dve novi točki.

rk ajdovscina arcont radgona 22Naši so sicer začeli odločno in povedli s 4:0 in izgledalo je, da bo to rutinska zmaga. Gostje  so nato zaigrali boljše, domačim pa se je ustavilo, tako da je bil v 15. minuti 5:. Predvsem je škripala realizacija, saj so Sinovi burje zgrešili veliko stoodstotnih priložnosti.

V domače vrste se je nalezel nekakšen strah, igra ni stekla, tako da je bil v 23. minuti rezultat še 9:9.. Z delnim izidom 4:1 so nato domači do konca polčasa le ušli na razliko +3.

V drugem polčasu so Sinovi burje držali razliko 4 do 5 golov, nato pa je Jani Svetik s svojim tretjim golom  v 50. minuti povišal na +6.

rk ajdovscina arcont radgona 17

Izgedalo je, da so dokončno strli odpor gostov, a so ti z vztrajno igro in delnim izidom 2:6 do konca tekme zelo ublažili poraz.

Naj omenimo, da sta zaradi poškodb v domači ekipi prvo tekmo ov članski kategoriji odigrala mlada kadeta Matevž Štrancar in Filip Vunjak.

Najboljši strelec pri naših je bil tokrat Matic Koren, ki je zadel šestkrat, petkrat pa je bil uspešen njegov brat Janez

Sledi nova domača tekma, in sicer veliki primorski derbi. V Ajdovščino namreč prihaja neporažena ekipa Škerjanc Jdrana iz Hrpelj, ki si je praktično že zagotovila napredovanje v 1B državno ligo. Ajdovci bodo morali igrati precej bolj zbrano, če želijo doseči pozitiven rezultat. Tekma bo v soboto 25. marca ob 20.00. Vabljeni v velikem številu !
 

Fotogalerija s tekme (foto & copyright by Polona Ipavec)

lestvica

Plakat SP 32

WithU2

Kontakt

  • Rokometni klub Ajdovščina
  • Tovarniška cesta 7, p.p. 90,
  • 5270 Ajdovščina, Slovenija
  • Tel: +386 41 507 703
  • Fax: +386 5 368 90 39
  • Email:   Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  •                Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Mladi pozor!

slide22

Pridružite se nam !!!