Nova domača zmaga

RK Ajdovščina : RK Metlika 36:29 (18:13)
ajdovscina metlika foto primoz brecelj 87

V soboto zvečer so naši rokometaši odigrali prvo tekmo v drugem delu pred domačimi gledalci. Z zanesljivo zmago ostajajo na 2. mestu lestvice.

Ekipa RK Ajdovščine je pod vodstvom trenerja Branka Lebana in vodje moštva Robija Žorža nastopila v naslednji postavi:

Stanič Luka, Stibilj Grega 1, Velikonja Matija 2, Koren Janez 6, Svetik Jani, Bajc Niko 5, Marc Martin, Hrovatin Rok 1, Pelicon Domen 9 (5), Koren Matic 5, Gregorc Luka, Masilo Tilen 3, Bizjak Žan 4, Bratina Luka in Kretič Anže.

RK Metlika se je pokazala za žilavega tekmeca, domači pa so morali napeti vse sile, da so vknjižili dve novi točki. Gostje iz Bele krajine so se držali do rezultata 4:4  v 7. minuti. Z delnim izidom 4:1 so nato Ajdovci ušli, v 19. minuti pa je z golom Bizjak Žana razlika narasla na +6 (13:7).  Enaka razlika je bila tudi v 29. minuti (18.12), na odmor pa so domači odšli s prednostjo petih zadetkov.

ajdovscina metlika foto primoz brecelj 07

Tudi v drugem polčasu so Sinovi burje držali razliko 5, 6 golov do 35. minute, nato pa so popustili. Gostje so se z delnim izidom 5:1 v 40. minuti približali na samo dva gola zaostanka. Z izmeničnimi goli je ta razlika ostala do 50. minute.

Nato so domači le zaigrali bolje v obrambi in s tremi zaporednimi goli ušli na varno razliko +5 (31:26). Do končnega rezultata 36:29 so le še povišali razliko.

Najboljši strelec pri naših je bil tokrat Domen Pelicon, ki je zadel devetkrat, pohvaliti pa ga je treba za zanesljivo izvajanje sedemmetrovk, kar v preteklosti ni bila odlika naših.

lestvica

Sledi tekma v Veliki Nedelji, ki tudi še ni opustila ambicij za preboj v 1B državno ligo. Ajdovci bodo morali igrati precej bolj zbrano, če želijo doseči pozitiven rezultat. Posebej bodejo v oči (pre)številne neprisiljene tehnične napake. Za odpravo le teh bo sedaj na voljo kar nekaj časa, saj bo tekma v Veliki Nedelji šele v soboto 11. marca. 

Fotogalerija s tekme (foto & copyright by Primož Brecelj)

Plakat SP 32

WithU2

Kontakt

  • Rokometni klub Ajdovščina
  • Tovarniška cesta 7, p.p. 90,
  • 5270 Ajdovščina, Slovenija
  • Tel: +386 41 507 703
  • Fax: +386 5 368 90 39
  • Email:   Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  •                Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Mladi pozor!

slide22

Pridružite se nam !!!