Poraz v derbiju

RD Škerjanc Jadran HK : RK Ajdovščina 30:27 (19:12)
PBF 5199

V soboto zvečer je bil v hrpeljski Modri dvorani na sporedu primorski derbi dveh še neporaženih ekip. Da je šlo tokrat več kot le za običajno tekmo, priča lepo število gledalcev, ki so dodobra napolnili tribune. Bili so iz vse Primorske, saj smo videli rokometne delavce, trenerje in bivše igralce iz Kopra, Sežane, Nove Gorice. Manjkali nismo niti Ajdovci, saj nas je bilo krepko čez 50. Tokrat so nam pomagali pri spodbujanju tudi Mlinarji, ki so pripravili čudovito zvočno kuliso tekmi, kar se za derbi tudi spodobi. Zato se Mlinarjem v imenu igralcev in kluba iskreno zahvaljujemo ter upamo, da nam bodo večkrat priskočili na pomoč.

Ekipa RK Ajdovščine je pod vodstvom trenerja Branka Lebana in vodje moštva Robija Žorža nastopila v naslednji postavi:

Kmetič Marko, Stibilj Grega, Velikonja Matija 2, Koren Janez 5, Svetik Jani 1, Bratina Luka, Cotič Timotej, Marc Martin, Hrovatin Rok, Pelicon Domen 5, Koren Matic 12 (7), Gregorc Luka, Bizjak Žan 2inŠehovič Dario.

Tekmo so z nešportno potezo začeli domačini, ki so hinavsko izkoristili športne pozdrave naših, ter povedli z 1:0. Minimalno vodstvo so držali do 16. minute in vodstva 9:8. Nato so po nepotrebnih tehničnih napakah Ajdovcev naredili delni izid 5:0, ter nato še povečevali prednost, ki je v 27. minuti znašala že +8 (18:10). V tej minuti je (moramo reči zasluženo) dobil direktni rdeči karton zaradi grobega prekrška Svetik Jani, tako da so bili naši ob že tako majhnem igralskem kadru še ob pomembnega igralca.

PBF 5536Polčas so Hrpeljci dobili z 19:12. Posebej bode v oči slaba igra v obrambi, saj si v tako pomembni tekmi proti dobremu nasprotniku ne bi smeli dovoliti, da v 30 minutah dobijo kar 19 zadetkov.

Tudi začetek drugega polčasa je minil ob boljši igri domačih, ki so v 35. minuti izenačili svoje najvišje vodstvo na tekmi (21:13). Sinovi burje so nato razliko s tremi zaporednimi goli znižali, tako da je ta v 42. minuti znašala le še +5 (22:17). Sledil pa je nov rdeči karton v naših vrstah. Vratar Kmetič Marko je namreč pri poskusu prestrezanja žoge, ki je bila podana v protinapad nespretno podrl Petra Polesa.

Toda Ajdovci se niso predali. V vrata je stopil rekonvalescent Gregorc Luka, ki je z nekaj dobrimi obrambami spodbudil svoje soigralce, ki so začeli bolje igrati tudi v obrambi. Ob bučnem navijanju Mlinarjev se je to poznalo seveda tudi na rezultatu saj je razlika počasi kopnela. Koren Janez je s  svojim četrtim golom v 52. minuti znižal na -3 (26:23). Upali smo na nemogoče, a so domači spet izkoristili nekaj napak naših in ponovno ušli. Moči za popolni preobrat seveda ni bilo, čeprav je razlika do konca tekme skopnela le na 3 zadetke (30:27).PBF 5494

Ob slabi igri v obrambi v prvem polčasu je bil ključni faktor seveda tudi precej daljša klop enakovrednih igralcev, ki jih ima na razpolago domači trener Božeglav Konrad. Toda naši so z igro v zadnji četrtini tekme dokazali, da se lahko enakovredno kosajo s Hrpeljci. V lepem rokometnem večeru, v krasnem navijaškem vzdušju, so morali naši tokrat pač športno stisniti roko boljšemu.

Sledi domača tekma na Policah, nasprotnik bo mlada ekipa Kronosa iz Logatca. Tekma bo v soboto, najverjetneje ob 18. uri. O točnem terminu vas bomo seveda dovolj zgodaj obvestili.

Fotogalerija s tekme (foto: Primož Brecelj)

Lestvica po nepopolnem 6. kolu:

lestvica 

Plakat SP 32

WithU2

Kontakt

  • Rokometni klub Ajdovščina
  • Tovarniška cesta 7, p.p. 90,
  • 5270 Ajdovščina, Slovenija
  • Tel: +386 41 507 703
  • Fax: +386 5 368 90 39
  • Email:   Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  •                Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Mladi pozor!

slide22

Pridružite se nam !!!