Še vedno neporaženi

RK Arcont Radgona : RK Ajdovščina 21:27 (8:14)
radgona2

Tudi s tretjega gostovanja se Ajdovci vračajo z zmago, v 5. krogu so namreč v Radencih premagali domačo Gornjo Radgono in so še naprej neporaženi. V soboto sledi primorski derbi v Hrpeljah proti vodeči, prav tako neporaženi ekipi RD Škerjanc Jadran.

Ekipa RK Ajdovščine je pod vodstvom trenerja Branka Lebana in vodje moštva Robija Žorža nastopila v naslednji postavi:

Marc Martin, Stibilj Grega, Velikonja Matija 1, Koren Janez 4, Svetik Jani 8 (1), Bratina Luka 1, Cotič Timotej, Hrovatin Rok, Pelicon Domen 2, Koren Matic 7 (4), Kmetič Marko, Bizjak Žan 4 in Kretič Anže.

Sinovi burje so z golom Matica Korena povedli z 0:1, in vodstvo počasi a zanesljivo povečevali. Tako je bil v 25. minuti rezultat 8:11, do konca polčasa so naši ohranili mrežo nedotaknjeno, v tem času pa je trikrat zapored zadel Jani Svetik, tako da so Ajdovci polčas zanesljivo dobili z rezultatom 8:14.

radgona3V začetku drugega počasa so oboji zadeli po dvakrat, nato pa so Sinovi burje v času od 36. do 43. minute naredili delni izid 6:1 in povedli za deset zadetkov (11:22). Zdelo se je, da je tekma odločena, a sledil je nerazumljiv padec v igri. Domači strateg je začel s tesnim pokrivanjem Matica Korena in Ajdovcem se je ustavilo.

Sledil je popolni strelski mrk, ki je trajal dobrih deset minut. V tem času so domači zadeli osemkrat zapored in se v 53. minuti približali na 19:22. Izgledalo je, da bomo kljub visokemu vodstvu gostov gledali napeto končnico.

A strelsko sušo Ajdovcev je prekinil Janez Koren, domači so še enkrat zapretili, nato pa so naši z delnim izidom 5:1 tekmo mirno pripeljali do konca. Pri naših sta bila najučinkovitejša Jani Svetik z 8 in Matic Koren s 7 goli. Pri domačih je 8 zadetkov dosegel Matevž Žunič.

Spet se je pokazalo da Ajdovci ne odigrajo cele tekme na potrebnem nivoju, ampak samo toliko kot je potrebno za zmago. To pa bo na naslednjem gostovanju treba spremeniti. Sledi namreč primorski derbi proti staremu rivalu RD Škerjanc Jadran iz Hrpelj - Kozine. Ob takem nihanju v igri, si ne morejo veliko obetati. Okrepljeni Jadranovci pod vodstvom Konrada Božeglava namreč meljejo vse pred seboj, saj zmagujejo s povprečno razliko več kot 10 golov.

Upajmo da bo Sinovom burje krizne minute uspelo odpraviti ali vsaj zmanjšati na minimum. S konstantno igro skozi celo tekmo se lahko nadejajo dobrega rezultata. Zato vsi vabljeni v soboto v Hrpelje, kjer bo tudi spodbuda navijačev izredno pomembna !

Zapisnik tekme

Statistika tekme

LESTVICA 2. DRŽAVNA ROKOMETNA LIGA

lestvica

Foto: Dejan Hreščak

Plakat SP 32

WithU2

Kontakt

  • Rokometni klub Ajdovščina
  • Tovarniška cesta 7, p.p. 90,
  • 5270 Ajdovščina, Slovenija
  • Tel: +386 41 507 703
  • Fax: +386 5 368 90 39
  • Email:   Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  •                Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Mladi pozor!

slide22

Pridružite se nam !!!