Padla tudi Velika Nedelja

RK Ajdovščina : RD Velika Nedelja 31:25 (11:13)
Slika010s

Tudi po četrtem kolu so Ajdovci še neporaženi in skupaj z rokometaši RD Škerjanc iz Hrpelj držijo vrh lestvice z maksimalnimi 8 točkami. Tokrat je na domačih Policah pokleknila Velika Nedelja.

Ekipa RK Ajdovščine je pod vodstvom trenerja Branka Lebana in vodje moštva Robija Žorža nastopila v naslednji postavi:

Marc Martin, Stibilj Grega, Velikonja Matija 2, Koren Janez 7, Svetik Jani 6 (2), Bratina Luka, Cotič Timotej, Hrovatin Rok, Pelicon Domen, Koren Matic 8 (1), Kmetič Marko, Šehovič Dario in Rustja Blaž 4.

Tekmo so bolje začeli gostje, ki so onemogočili domače igralce v napadu in v 8. minuti povedli za dva zadetka (2:4). Po nekaj izgubljenih žogah in neuspešnih napadih je tako domači trener Leban Branko že v 11. minuti vzel minuto odmora, ter skušal umiriti Ajdovce. To mu ni uspelo, saj so gostje do 17. minute razliko povečali kar na pet zadetkov (4:9), kar je bilo tudi njihovo največje vodstvo na tekmi.

Slika012sNato so domači počasi le začeli nižati razliko in z delnim izidom 4:1 v 24. munuti izenačili na 10. Rezultat je bil poravnan še na 11, v finišu prvega dela pa so gostje zadeli dvakrat zapored in na odmor odšli z vodstvom 11:13.

Z zadetkoma Janeza Korena in Blaža Rustje so Sinovi burje začeli drugi polčas in rezultat je bil spet izenačen. Do 37. minute in rezultata 18:18 se je odvijala izenačena borba. V naslednji minuti so Ajdovci s petim golom Matica Korena prvič povedli, igralci so se malce le sprostili, igra je stekla. Ob višanju razlike se je najbolj izkazal Janez Koren, ki je v obdobju od 40. do 54. mnute zadel kar petkrat. Tako je bilo v 53. minuti že 5 golov razlike (26:21), gostje so se še enkrat približali na -3. Do konca so naši še malo stopili na plin in v 56. minuti je Domen Pelicon s svojim četrtim golom dosegel najvišje vodstvo na tekmi 31:24. Tekma je bila tako odločena, in domači so se lahko začeli veseliti nove zmage.Slika019s

Pri naših je za igro v drugem polčasu potrebno pohvaliti vse igralce, medtem ko je treba igro v prvem polčasu analizirati in čimprej pozabiti. Pri gostih sta po 7 zadetkov dosegla Zorec in Kolmančič..

Ob tem je potrebno pohvaliti vzdušje na ajdovskih Policah, ki sta ga dvignila na višji nivo Plesni center ADC s svojimi plesnimi točkami, ter seveda fenomenalni spiker Deni Stibilj - Lučka. Prav tako se klub zahvaljuje tudi sponzorju tekme, Pizzeriji Sončna ura iz Ajdovščine, ki je poskrbela za pogostitev naših igralcev po tekmi !

Plakat SP 32

WithU2

Kontakt

  • Rokometni klub Ajdovščina
  • Tovarniška cesta 7, p.p. 90,
  • 5270 Ajdovščina, Slovenija
  • Tel: +386 41 507 703
  • Fax: +386 5 368 90 39
  • Email:   Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  •                Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Mladi pozor!

slide22

Pridružite se nam !!!